Papier Mache

Surprise Ei papier mache

Surprise Ei

Voordat we het Surprise Ei gaan maken, moeten we eerst bepalen waar het gat in het ei moet worden gemaakt. Het gat kan op verschillende plaatsen op het ei gemaakt worden, bijvoorbeeld bovenop of aan de zijkant/voorkant. Zorg voor je begint dat je weet hoe groot je gat moet worden. Het is vervelend als je cadeau'tje of vulling niet past.

Benodigdheden:
-Ballon
-Papier mache
-crepe tape
-verf (evt. lak/vernis)

Blaas een ballon op, en maak het plaksel voor de papier mache. Plak minimaal 6 lagen papier of kranten over de ballon heen. Als de ballon van papier mache helemaal is uitgehard, prikken we de ballon voorzichtig kappot. Haal de resten rubber van de ballon uit het ei van papier mache. De onderkant van het ei gaan we maken op de plek waar de knoop van de ballon heeft gezeten. Uiteindelijk zal het ei rechtop kunnen staan. Aan de 'onderzijde' knippen we voorzichtig het gat egaal rond zodat we het ei rechtop kunnen zetten. Om de rand te verstevigen we deze met crepe tape. Plak kleine stukjes tape van buitenzijde over de rand naar de binnenzijde. Dit zorgt ervoor dat de papier mache niet kan gaan splijten of beschadigen, maar ook dat het ei van papier mache steviger en stabieler rechtop kan blijven staan.
Nu de basisvorm klaar is, kan er een gat gemaakt worden in het ei van papier mache. Je kan een rond gaat maken, maar je kan ook een 'hoekig' gat maken zodat het ei er echt uit ziet. Maak dit gat voorzichtig met een schaar of mesje.  Als het gat is gemaakt verstevigen we de randen van het gat met crepe tape. Net zoals bij de onderzijde plak je kleine stukjes tape van de buitenzijde over de rand heen naar de binnenzijde.
Plak nu weer een aatal lagen papier mache over het ei heen. Door deze lagen wordt de crepe tape weggewerkt, en krijgt het ei van papier mache extra stevigheid. Een optie is om de bodem dicht te maken. Plak hier langere stroken papier overheen en herhaal dit minimaal 6 lagen. Zorg er voor dat de bodem egaal blijft zodat het ei rechtop kan blijven staan. Als het ei van papier mache is uitgehard kan je het verven en versieren. Je kan bijvoorbeeld kiezen om er een Dino ei of een Kunst ei van te maken.  Daarna kan je het ei eventueel nog voorzien van een transparante laklaag. Nu is het tijd om cadeau'tjes of andere vulling in het ei van papier mache te steken.